McLarenin tähtikuskin Fernando Alonson mielestä Monacon perinteikäs katukisa on niin vaikea, että se on kuin täyttä arpapeliä.

Entisen Formula 1:n maailmanmestari tietää, että Välimeren rannikkovaltion kilpailu on varsinainen suorituskyvyn erojen tasaaja. Mutkikas ja ahdas katurata on äärimmäisen vaativa kokeneimmillekin F1-kuskeille.

Alonson mukaan Monacossa ovat tarjolla suuret panokset. McLarenin alkukausi on mennyt penkin alle, mutta ensi sunnuntain kisassa brittitallilla olisi taas mahdollisuus napata suuri pistepotti.

Espanjalaisen mielestä koko lähtöruudukon eroja tasaava kisa antaa heikosta suorituskyvystä kärsineelle McLarenille iskun paikan. Toisaalta tulosta ei voi ottaa itsestäänselvyytenä.

– Monaco on yksi niistä kisoista, joilla on tapana tasoittaa pelikenttää. Se on vähän kuin heittäisi noppaa. Kuten näimme Espanjassa, vaikka ajaisit hyvät aika-ajot, ei se takaa ettet joudu draaman uhriksi. Se voi kääntää asiat päälaelleen. Meidän on maksimoitava kaikki lauantaina ja taistella kovasti sunnuntaina ansaitaksemme mahdollisimman paljon pisteitä, Alonso analysoi Autosportille.

Lähde: Autosport