Fernando Alonso kertoo harmittelevansa yhä vuoden 2015 Le Mansin 24 tunnin ajon valahtamista ohi sormien. Entistä katkerammaksi kisan missaamisesta tekee se, että tilalle Porschelle hommattu Nico Hülkenberg voitti klassikkokisan.

Alonso osallistuu tänä vuonna kestävyyskilpailuiden kuninkaaseen Toyotan LMP1-tallin riveissä. Espanjalainen metsästää voittoa, jotta hänellä olisi mahdollisuus napata tulevaisuudessa ”triplakruunu”, eli Monacon GP:n, Le Mansin ja Indy500-kilpailun voitot.

Alonso kertoi Autosportille, kuinka rakkaus F1-maailman ulkopuolisiin kilpailuihin syntyi. Taustalla on hyvän ystävän innostus legendaarista kilpailua kohtaan.

– Olen aina ollut kiinnostunut Le Mansista. Yksi parhaimmista ystävistäni, Antonio Garcia, osallistui Corvetten ratissa kilpailuun voittaen luokkansa. Hän kertoi minulle kuinka upea kokemus Le Mans on, joten aloin seurata kisaa tarkemmin. Sitten päätin, että minäkin haluan osallistua, Alonso paljastaa.

Ferrari-vuosien aikana osallistuminen ei ollut vielä mahdollista, mutta siirto McLarenille kaudeksi 2015 avasi reitin osallistumiselle. Kaiken piti olla jo valmista, mutta tallin tuolloisen yhteistyökumppanin Hondan uskotaan estäneen siirron Porschen rattiin viimeisellä mahdollisella hetkellä.

– 2015 se oli niin lähellä. Harmittelin sitä pitkään, sillä tilalleni otettu Nico Hülkenberg ei paitsi päässyt osallistumaan siihen, mutta hän meni myös ja voitti sen. 2016 yritin päästä mukaan uudestaan, 2017 en, koska tallimme tilanne F1:ssä oli mikä oli. Mutta täksi vuodeksi varmistin, että mikään ei estä siirtoani, Alonso kertoo.

Le Mansin 24 tunnin ajo ajetaan tänä vuonna 16.-17. kesäkuuta.