Haasin suunnitelmat ensi kauden autosta ovat menossa kovalla kädellä uusiksi, kun Formula 1:ssä päätettiin uusista aerodynamiikkasäännöistä.

Haas oli tiettävästi yksi niistä talleista, jotka äänestivät ehdotusta vastaan. Haasilla oli omat syynsä äänestää aerodynamiikkasääntöä vastaan, vaikka niiden tarkoitus on tehdä ohittamisesta helpompaa ja kilpailuista mielenkiintoisempia.

Haas on kehittänyt ja sen tarkoitus on ollut kehittää autoaan kahden vuoden sykleissä siten, että joka toinen vuosi auto on vain päivitys edellisesti ja joka toinen vuosi auto tehdään uudestaan. Talli teki täksi vuodeksi uuden auton, mutta aerodynamiikkasääntöjen uudistaminen pakottaa sen tekemään suuria muutoksia myös ensi kaudelle.

– Nyt kun tämä uusi aerosääntö tulee vuodelle 2019, me varmaankin joudumme muuttamaan suunnitelmiamme, Haasin tallipäällikkö Günther Steiner sanoi Autosportille.

– Alkuperäinen suunnitelma oli kehittää tätä autoa paremmaksi. Se olisi voinut olla ensi kauden evoluutiota.

Steinerin mukaan Haasin on mietittävä asiaa tarkemmin tallin sisällä, että kuinka he tulevat toimimaan.

– Minun on vielä puhuttava Italian päässä tallin sisällä, että mikä on paras tapa. Meillä ei ole ollut vielä aikaa keskustella asiasta. Päätökset tehdään ensi viikolla, Steiner paljasti.