F1-sarja ei ole hylkäämässä Euroopan kilpa-areenoita, vaikkasarja aikookin laajentua tulevaisuudessa voimakkaasti muualla maailmassa. Näin lupaa sarjan nokkamies Chase Carey.

Aiemmin tällä viikolla ilmoille kiiri huhu Miamissa ajettavasta F1-sarjan osakilpailusta. Jo aiemmin sarjan omistukseensa hankkinut Liberty Media on kertonut haluavansa kasvattaa kisakalenteria sekä viedä sarjan osakilpailuja täysin uusiin maihin, erityisesti Aasiassa.

Eurooppa on F1-sarjan kotimaanosa, mutta viime vuosina sen merkitys kisakalenterissa on vähentynyt. Moni klassikkorata on pudonnut pois, kun valtiollisesta avustuksesta nauttivat uudet yrittäjät ovat saaneet paikan sarjassa.

Moni eurooppalainen kisa on taloudellisesti tukalalla, mutta Careyn mukaan esimerkiksi Miamin kisaa ei aiota hankkia sarjaan jonkun jo olemassa olevan kisan korvaajaksi.

– Tämä mahdollinen uusi kisa ei ole mitenkään pois Euroopalta. Maanosa on ja tulee olemaan tämän sarjan kivijalka, jonka varaan sarja tullaan rakentamaan. Sarjalla on vankka kannattajakunta Euroopassa, mutta mielestäni sitä voi kasvattaa hurjasti myös muualla maailmassa. Kiina ja USA ovat vielä potentiaalista kasvualustaa, ja siksi Miamin kisa sopisi suunnitelmiimme, Carey toteaa Autosportille.