Red Bullin tähtikuskit Daniel Ricciardo ja Max Verstappen uskovat Monacon radan muodon tasoittavan F1:n kärkitaistoa niin selvästi, että vauhtiero Ferrariin ja Mercedekseen hupenee aika-ajoissa jopa puolella.

Monacon katurata haastaa jokaista F1-kuskia. Sen lisäksi radan mutkikas muoto hidastaa kaikkia autoja merkittävästi.

Pitkillä suorilla loistavat vauhtihirviöt eivät pääse Välimeren rannikkovaltion kisassa välttämättä oikeuksiinsa. Tämän tietää myös Red Bullin kuskikaksikko, joiden ajoneuvot ovat jääneet suorituskyvyssä hieman sarjan kahta kärkitallia jälkeen.

– Olemme edelleen jäljessä hevosvoimissa. Sen näkee aina jokaisella radalla. Tämän lisäksi muilla talleilla on aika-ajomoodeja. Asiat ovat paremmin meille täällä [Monacossa], sillä se ei tee niin suurta eroa täällä. Jos se on normaalisti neljä tai viisi kymmenystä, täällä se on vain noin kaksi kymmenystä. Se kelpaa meille, Verstappen pohti Autosportin haastattelussa.

Ricciardo luottaa Red Bullin mahdollisuuksiin taistella sunnuntain kisan paalupaikasta aika-ajoissa.

– Hieman itseluottamusta ja hyvät asetukset, niin kaksi kymmenystä voi tulla aika nopeasti tällä radalla. Jos meidän säätömme ovat kohdillaan, uskon voivamme tehdä sen, aussitähti vakuutti Autosportille.

Lähde: Autosport