Video: Kuin taideteos – tämä Red Bullin riskiveto onnistui täydellisesti tuoden voiton

© Kuva: Getty Images

Kiinan GP:n voitto oli seurausta paitsi Daniel Ricciardon erinomaisesta ajosuorituksesta, myös Red Bullin mekaanikoiden upeasta työstä.

Red Bull päätti varikkopalvella sekä Ricciardoa että Max Verstappenia perinteitä rikkovalla tavalla samalla kierroksella. Kuskit syöksyivät samanaikaiseen renkaanvaihtoon jo ensimmäiselläkin stopila, mutta voiton ratkaisi tempun uusiminen turva-auton tultua radalle hieman kilpailun puolivälin jälkeen.

Teko oli uhkarohkea, sillä pienikin viivästys Verstappenin stopin suhteen olisi tarkoittanut myös Ricciardon pysähdyksen menemistä pieleen. Paineita lisäsi myös varmasti tieto kauden aiemmissa kilpailuissa nähdyistä varikkomokista muissa tiimeissä.

Mutta kun asialla ovat ammattilaiset, käy työ nopeasti ja varmasti. Alla olevalla videolla näkyy, kuinka synkronoidusti mekaanikot suoriutuvat molempien kuljettajien palvelemisesta. Täydellinen suoritus, joka toi kisan lopussa makean palkinnon.

Katso stopit alta tai tästä.