Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen kuittasivat kovat kehut Autosportin arvioissa – Hamiltonille ja Verstappenille kritiikkiä

© Kuva: Getty Images

Autosportin perinteiset arvosanat edellisestä kisaviikonlopusta ovat suomalaisittain mukavaa luettavaa. Sekä Valtteri Bottas että Kimi Räikkönen saivat osakseen kehuja.

Bottas sai arvosanakseen komeasti täyden kympin. Bottas oli läpi viikonlopun tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vahvempi, eikä voiton karkaaminen niin ikään kympin kuitanneelle Daniel Ricciardolle ollut suomalaisen häpeä.

– Bottas piti Hamiltonin kurissa sekä aika-ajoissa että ksiassa, ja hänen olisi pitänyt myös voittaa kilpailu Mercedeksen esimerkillisellä undercut-taktiikalla.  Turva-auton tuleminen radalle nosti Red Bullin kuitenkin mukaan taistoon. Jos haluamme olle oikein superkriittisiä, olisi Bottas voinut puolustautua aggressiivisemmin Ricciardoa vastaan, mutta se taisto oli tuomittu hävittäväksi, lehti kirjoittaa.

Kolmanneksi sijoittunut Räikkönen kuittasi arvosanakseen kasin.

– Räikkönen vaikutti olevan Ferrarin ykkösase aika-ajoissa, kunnes pieni aikahävikki viimeisellä kierroksella pudotti hänet toiseksi. Hänet puristettiin ahtaalle avausmutkassa, mutta taktiikan suhteen häntä ei voinut syyttää lainkaan. Turva-auto auttoi Räikköstä nousemaan takaisin, ja se oli ansaittu palkinto.

Ricciardon ja Bottaksen lisäksi kympin kisaviikonlopusta kuittasi Renaultin Nico Hülkenberg. Paalumies Sebastian Vettel sai arvosanakseen yhdeksäisen, samoin kuin Fernando Alonso.

Sen sijaan kärkinimistä ”kömpelö” Max Verstappen sai kutosen ja Lewis Hamilton seiskan.

– Kaikki on hyvin ja hän on nopea, mutta hänen täytyy saada hieman ricciardomaista harkintakykyä ajamiseensa, lehti kirjoittaa Verstappenista.