Valtteri Bottas -raukka. Eilinen epäonni Azerbaidzhanissa sattui monella tapaa. Suomalaisen ei auta kuin unohtaa kova pettymys nopeasti ja kaivaa esiin suomalaista sisua.

Keskeytys kisan kärkipaikalta vain kaksi kierrosta ennen maalia turhautti ymmärrettävästi. Sivu suun meni paitsi miehen, myös Mercedes-tallin kauden avausvoitto. Katkerasti ykkössijaa juhli nyt tallikaveri Lewis Hamilton, jolta löytyi onneksi sympatiaa suomalaisystäväänsä kohtaan.

25 MM-pisteen vaihtuminen nollaan teki pahaa myös mestaruustaiston kannalta. Mikäli Bottas olisi voittanut, olisi hän nyt MM-pisteiden kärkinimi. Todellisuus on karumpi, sillä nyt takaa-ajomatkaa tallikaveri Hamiltoniin on 30 pistettä.

Hamilton nousi ensimmäistä kertaa MM-pisteissä piikkipaikalle. Alkukauden johtanut Ferrarin Sebastian Vettel on toisena, mutta vain neljä pistettä hallitsevaa maailmanmestaria perässä.

Kaikesta Ferrarin enemmän tai vähemmän arveluttavista toimista huolimatta Kimi Räikkönen on MM-pisteissä upeasti kolmantena. Kauden neljä kisaa ovat poikineet Jäämiehelle kolme podiumia. Älkää todellakaan laskeko suomalaiskuskeja ulos mestaruustaistosta, tämä kamppailu on jännittävämpää kuin aikoihin!

MM-pistetilanne:

  1. Lewis Hamilton 70 pistettä
  2. Sebastian Vettel 66
  3. Kimi Räikkönen 48
  4. Valtteri Bottas 40
  5. Daniel Ricciardo 37
  6. Fernando Alonso 28
  7. Nico Hülkenberg 22
  8. Max Verstappen 18
  9. Sergio Perez 15
  10. Carlos Sainz 13