Toro Rosson Pierre Gasly uskoo tallinsa voimanlähdetoimittajan Hondan virittelevän suurta jättipaukkua. Ranskalainen uskoo japanilaismerkin haluavan osoittaa kaikille sen olevan kykynevä nousemaan sarjan huipulle.

Kolme kautta McLarenin kumppanina asettivat Hondan koko F1-väen pilkan kohteeksi. Moottori oli tehoton ja epäluotettava, mikä sai lopulta McLarenin katkaisemaan yhteistyön turhautuneena.

Honda löysi uuden kumppanin Toro Rossosta. Talvitesteissä Honda talli yllätti esittelemällä kestävän moottorin, mutta Australian GP:ssä päiväjärjestys palautui Pierre Gaslyn keskeyttäessä ja Brendon Hartleyn saapuessa viimeisenä maaliin.

Kaikesta huolimatta Gasly on luottavainen tulevien kisojen suhteen.

– Hondalla paiskitaan hartiavoimin töitä, jotta kaikki näkisivät heidän voimanlähteidensä olevan kunnollisia. Työtahti on hurja, ja olemme voineet havaita jo nyt paljon positiivisia muutoksia, Gasly toteaa Autosportille.

Nykyiset moottorisäännöt rajaavat voimanlähteiden määräksi koko kaudella vain kolme kappaletta. Gaslyn mukaan Hondan tuleekin tarkasti miettiä, missä vaiheessa se esittelee päivityksensä.

– Meidän täytyy ottaa uudet osat käyttöön parhaaseen mahdolliseen aikaan. On myös syytä muistaa, että muutkin moottorinvalmistajat tekevät koko ajan töitä omien laitteidensa eteen. On selvää, ettei Honda voi nousta alhostaan vain parissa kuukaudessa, mutta pitkällä aikavälillä he ovat kulkemassa juuri oikeaan suuntaan.

Hondan kehitystä seurataan tarkasti myös emotalli Red Bullilla. Mikäli japanilaismerkki kehittyy kilpailukykyiseksi, saattaa myös toinen energiajuomamerkin talli vaihtaa sen asiakkaaksi.