Formula ykkösten tasaväkisintä taistoa ei suinkaan käydä tällä hetkellä sarjan kärkipäässä. Kamppailu valmistajien sarjan neljännestä sijasta on monen tallin jäsentenvälinen.

Raa’an vauhdin puolesta vakuuttavinta jälkeä alkukaudesta on esittänyt Haas, mutta talli on silti MM-pisteissä vasta seitsemäntenä. Suurin synti on kauden avauskisan varikkomöhlintä, joka riisti siltä sijat neljä ja viisi.

Tallipomo Günther Steinerin mielestä kilpailijat ovatkin olleet onnekkaita, ettei Haas ole päässyt karkaamaan niiltä maisemaan alkukaudesta.

– Tällä hetkellä taistelemme McLarenia ja Renaultia vastaan neljännestä sijasta. Toivottavasti Azerbaidzhanissa onnistumme vihdoinkin kokonaisvaltaisesti, sillä toistaiseksi tällä kaudella muut tallit ovat olleet onnekkaita, kun taas meidän osaltamme tilanne on päinvastainen, Steiner toteaa Autosportille.

Australian GP:n mokailun seurauksena Haasin voidaan laskea menettäneen varovaisestikin arvioituna 20 MM-pistettä. Ero neljäntenä tällä hetkellä majailevaan McLareniin on 17 pistettä, viidentenä oleva Renault on 14 pisteen päässä.