Red Bull on aloittanut viralliset keskustelut Hondan kanssa mahdollisesta moottorisopimuksesta kaudeksi 2019.

Red Bullin moottoriurheilun neuvonantaja Helmut Marko tapasi Bakun kisaviikonloppuna Honda-pomo Masahi Yamamoton kanssa. Miehet keskustelivat ensi kertaa potentiaalista voimayksikköjen toimitussopimuksesta.

Energiajuomajätillä on edessään nopean päätöksen paikka. Tallilla on melko kiire julkistaa seuraava moottoritoimittajansa, sillä aikaraja voimayksikön toimittajien ilmoittamiselle on jo 15. toukokuuta.

Lähteiden mukaan Red Bull on ollut vakuuttunut heikoista McLaren-vuosista selvästi tasoaan nostaneen Hondan kyvykkyydestä nykyisen F1-kauden alussa.

Japanilaisvalmistaja on ollut tällä kaudella Red Bullin sisartallin Toro Rosson moottoritoimittaja, ja italialaistallin vire on vaikuttanut heti paremmalta. Yhteistyösuhde Hondaan on täten jo valmiiksi olemassa. Japanilaiseen koneistoon siirtyminen olisi luonteva liike.

– Se oli ensimmäinen tapaamisemme. Keskustelimme kummankin puolen ehdoista ja siitä, mitä odotamme toisiltamme. Se oli ensimmäinen keskustelu. Se meni todella positiivisesti. Uskomme kummatkin olevamme hyvin tyytyväisiä. Meillä on hyvä suhde, Yamamoto hehkutti F1:n verkkosivujen haastattelussa.

Kättä ei kuitenkaan lyöty vielä päälle Markon ja Yamamoton ensitapaamisessa. Honda-jehun on vietävä asia ensin eteenpäin yhtiön johtokunnalle.

Yamamoton puheiden perusteella Hondalla on kuitenkin halua lähteä pitkäjänteisempään yhteistyöhön Red Bullin kanssa. Toro Rosson nykyinen sopimus moottorivalmistajan kanssa jatkuu vuoteen 2020 asti.

Red Bullilla on mainiosti aikaa tarkkailla sisartallinsa ja Hondan yhteiseloa kuluvan kauden mittaan.

Tilannetta kuitenkin mutkistaa se, että osapuolten on sovittava vuoden 2019 moottorisopimuksesta jo kahden viikon sisään. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa, että englantilaisilla ja japanilaisilla on hyvä yhteisymmärrys ja selvää halua tiivistää yhteistyötään F1-sarjassa.