Nyt se tapahtui: Lewis Hamilton riisti Kimi Räikköseltä komean F1-ennätyksen

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonille Kiinan GP ei ollut mikään täysosuma, mutt yhden komean ennätyksen hän sunnuntaina nimiinsä nappasi. Suomalaisittain harmittavaa oli, että syrjään tilaston ykköspaikalta sai väistyä Kimi Räikkönen.

Hamiltonin ajoi nelossijansa myötä pisteille 28 osakilpailussa peräkkäin. Se on yhden parempi kuin Räikkösen tulos, jonka hän ajoi Lotuksella kausien 2012 ja 2013 aikana.

Edellisen kerran Hamilton jäi ilman pisteitä Malesian osakilpailussa 2016. Tuolloin britin Mercedes hajosi johtoasemasta. Hamiltonilla oli tuolloin kymmenen kilpailun pisteputki, joten ennätys voisi olla vieläkin rajumpi.

Aktiivisista pisteputkista toiseksi pisintä pitää hallussaan Valtteri Bottas. Toinen Mercedes-kuski on ollut pisteillä 18 osakilpailussa peräkkäin. Viimeksi matka jäi kesken viime toukokuussa Espanjassa.