Mercedes ja Valtteri Bottas joutuivat tyytymään toiseen sijaan Kiinan GP:ssä.

Kilpailu näytti Mercedeksen osalta pitkään hyvältä, kun talli sai varikkopysähdysten aikana nostettua Bottaksen Ferrarin Sebastian Vettelin ohi kärkeen. Turva-auto pilasi kuitenkin Mercedeksen kilpailun.

Takaa tullut Daniel Ricciardo pääsi vaihtamaan pehmeämmät renkaat alleen turva-auton aikana. Bottas ei samaan pystynyt, koska hän oli ehtinyt jo kääntää pääsuoralle, kun tieto turva-autosta tuli. Tämä sai Mercedes-pomo Toto Wolffin turhautuneeksi.

Mercedes olisi voinut ottaa Bottaksen varikolle vielä kierroksen päätyttyä, mutta hän olisi menettänyt useamman sijoituksen radalla.

– Onni on ollut meitä vastaan ja turva-auto tuli väärällä aikaa. Luulimme, että sijoitus radalla olisi tärkeä, mutta nyt 30 minuuttia kisan jälkeen ajattelen, että meidän olisi pitänyt ottaa hänet varikolle, Wolff harmitteli tilannetta.

– Minä tarvitsen kaljan, Mersu-pomo jatkoi.

Ben Hunt

@benjhunt
Toto Wolff "The luck has been going against us and the safety car came at the wrong moment... We were just not good enough everywhere...We thought track position was important....now 30 mins after the race, we should have pitted him....I need a beer!"