Mercedes rengastaktiikka ei aivan riittänyt Bahrainin GP:n voittoon. Valtteri Bottas ajoi toiseksi, kun Ferrarin Sebastian Vettel voitti kilpailun.

Ratkaisu hetket nähtiin lopussa, kun Bottas hiillosti täysin kuluneilla renkailla ajanutta Vetteliä viimeiseen asti. Bottas ei kuitenkaan päässyt hyökkäämään saksalaista vastaan, vaikka pääsikin alle sekunnin päähän.

Sekä Bottas että Vettel olivat yhden pysähdyksen taktiikalla kisassa. Bottas vaihtoi kuitenkin stopillaan keskikovat renkaat, kun Vettelille vaihdettiin pehmeät. Pysähdysten jälkeen Vettel pystyi repiä eron Bottakseen lähes kymmeneen sekuntiin ja saksalaisen voitto näytti lähes varmalta.

Viimeisillä kierroksilla Vettelin pehmeästi renkaasta alkoi kuitenkin pito loppua täysin ja kovemmalla seoksella takaa tullut Bottas pääsi aivan saksalaisen kantaan. Saksalainen kesti kuitenkin loppuun asti ja ajoi voittoon.

Yhdeksännestä ruudusta startannut toinen Mercedes-kuski Lewis Hamilton nousi yhdeksänneltä sijalta kilpailussa kolmanneksi.

Kimi Räikkösen kilpailu päättyi traagisesti, kun mies tuli toiselle pysähdykselleen. Räikkösen vasenta takarengasta ei saatu vaihdettua ja rengasta vaihtamassa ollut mekaanikko jäi Räikkösen auton alle (uutinen).