Entinen F1-kuljettaja David Coulthard muistelee aikojaan Kimi Räikkösen tallikaverina McLarenilla. Skottikuski pitää suomalaista huikeana lahjakkuutena.

Räikkönen liittyi mahtitalliin 2002 vasta toisella kaudellaan kuninkuusluokassa, kun hän korvasi maanmiehensä Mika Häkkisen. Sukupolvenvaihdos ei muuttanut marssijärjestystä tallissa: Suomalaiskuljettaja piti tallin menestyksen tiellä.

Coulthard muistelee Autosportin artikkelissa Räikkösen olleen nopea luonnostaan. Tämä sai hänet välillä ottamaan asiat turhankin rennosti.

– Kimi on edelleen huippukuljettaja, ja nuorempana hän oli yksi nopeimmista, mutta McLaren-aikanamme hän ei aina tuntunut pistävän kaikkea likoon. Ei ainakaan yhtä paljon kuin minä tai yksikään toinen tallikaveri urallani, Coulthard toteaa.

– Tuohon aikaan F1-sarjassa oli käynnissä rengassota Michelinin ja Bridgestonen välillä. Hän antoi aina minun tehdä rengasvalinnan viikonloppuun, valiten saman vaihtoehdon, sillä hän luotti minun ottavan aina parhaimman mahdollisen rengaskoostumuksen. Ja sitten hän pystyi ajamaan sillä aina hivenen minua kovempaa. Joku voisi kutsua hänen ajatteluaan energiatehokkuudeksi, tai sitten laiskuudeksi.

Coulthard ottaa artikkelissa myös kantaa Räikkösen jatkoon ja asemaan Ferrarilla. Jo

– Kaikki viittaa siihen, ettei Kimi ole enää takavuosien veroisessa vireessään. Mutta hän voi voittaa silti kisoja. Ehkä hän ei enää pysy lyömään koko kauden ajan kampoihin tallikaverilleen, ehkä siksi hän saa jatkaa tallissa, mutta voittihan Nigel Mansellkin maailmanmestaruuden 39-vuotiaana, Coulthard kehuu.