Kimi Räikkösen mukaan F1-kuskien kilpailulliset voimasuhteet tulevat vaihtelemaan todella paljon kauden mittaan. Vaihteluun vaikuttavat eri radat ja renkaat, joilla kisoissa ajetaan.

Vaikka F1-autojen nokkimisjärjestys vaikuttaa usein olevan varsin selvä tallien teknisten ja taloudellisten resurssien myötä, ei asia ole aina välttämättä niin yksinkertainen.

Alkaneen kauden ensimmäisissä kisoissa on nähty lukuisia yllättäviä nousuja keskikastin talleilta. Kärkitallit eivät ole aina myöskään yltäneet parhaaseen suoritukseensa.

Ferrarin konkarikuljettajan Räikkösen mukaan voimasuhteiden heittely johtuu pitkälti eri ratojen olosuhteista.

Tallit joutuvat valitsemaan erilaisia strategioita rengasvalintojen ja varikkopysähdysten suhteen. Jotkut kuskit ovat parempia tietyillä radoilla ja renkailla.

– Jos kysyt keneltä vaan, siitä [voimasuhteista] on aika monimutkaista antaa vastausta. Uskon, että iso osa Kiinan GP:n lopputuloksesta riippui siitä, oliko sinulla alla paremmat renkaat kuin muilla oikeassa tilanteessa. Se on luonnollisesti suuri osa tätä peliä, Räikkönen analysoi Checkered Flagin haastattelussa.

Suomalaistähden mukaan F1-autoja on lähes mahdoton vertailla objektiivisesti, sillä tallien rengasvalinnat ja strategiat vaikuttavat niin paljon eri kisojen vauhtiin.

– Puhdas nopeus, jos kaikki ajaisivat samalla radalla samoilla renkailla… Sitä on todella paha sanoa. Kaikki haluaisivat tietää, mutta kukaan ei oikeastaan tiedä sitä, sillä se vaihtelee niin paljon kisasta toiseen, Räikkönen valotti.

Lähde: The Checkered Flag