Formula 1:n tekninen työryhmä piti kokouksen perjantaina siitä, miten ohituksia voitaisiin lisätä Formula 1 -kilpailuihin. Asia nousi keskusteluihin, kun kauden avauskisassa Australiassa ohitukset olivat erittäin lujassa.

Kokouksen anti jäi ensi kauden osalta laihaksi, sillä tallit olivat yhteisesti sitä mieltä, että kautta 2019 ajatellen muutokset ovat auttamatta myöhässä.

Valoa on kuitenkin tunnelin päässä, sillä kokouksessa linjattiin kaksi pääpointtia, joilla voidaan lisätä ohitusten määrää Formula 1 -kisoihin. Ideoina oli tehdä takasiivestä isompi, mikä lisäisi DRS:n vaikutusta sekä tehdä etusiivestä yksinkertaisempi.

Etusiiven yksinkertaistamisen ansiosta autoilla pystyttäisiin ajamaan lähempänä toisia, milloin myös ohitusten määrä nousisi.

– Jos katsoo etusiipiä, jotka meillä on nyt, ne ovat valtavan monimutkaisia. Virtausjärjestelmä on äärimmäisen monimutkainen, mikä tekee auton etuosasta erittäin herkän, F1-pomo Ross Brawn selvensi tilannetta Sky Sportsille.

Brawnin mukaan yksinkertaisempi etusiipi korjaisi paljon. Hän myöntää myös, että viime vuosina lajissa on menty koko ajan väärään suuntaan.

– Kaikki, mitä olemme tehneet viime vuosina, ovat vieneet meitä väärään suuntaan. Jos yksinkertaistamme etusiipeä, sitten voisi kiistattomasti sanoa, että menemme takaisin oikeaan suuntaan.

Takasiiven muokkaaminen ja näin ollen DRS:n vaikutuksen lisääminen on kahdesta muutoksesta selkeästi yksinkertaisempaa. DRS on kuitenkin ollut fanien epäsuosiossa ja myös Brawn itse on sanonut, että siitä on päästävä eroon.

Etusiiven muokkaaminen olisi iso harppaus eteenpäin, mutta teknisten muutosten aikaraja on huhtikuun lopussa, eikä F1:llä ole aikaa muokata tallien kanssa uusia sääntöjä etusiivelle ennen sitä. Tällöin etusiipeen tehtävät muutokset voisivat tulla aikaisintaan kaudelle 2020.

Ongelmana tässä olisi kuitenkin se, että tallit joutuisivat tehdä isot ja kalliit muutokset kaudelle vain kaudelle 2020, kun kaudelle 2021 on tulossa uudet säännöt, jolloin koko auto täytyy tehdä jälleen uudelleen.

Pahimmassa tapauksessa F1:een pystytään tehdä merkittäviä ohituksia parantavia muutoksia aikaisintaan kaudelle 2020, mutta todennäköisesti vasta vuodelle 2021.

Lähde: Autosport