McLarenin tähtikuljettaja Fernando Alonson mukaan aika-ajoista on muodostunut brittittallille odotettua suurempi heikkous.

Vaikka McLarenin otteet kahdessa ensimmäisessä GP-kisassa eivät ole menneet lainkaan penkin alle, huolestuttaa pinnan alla kytevä ongelma F1-konkaria.

Aika-ajoissa brittitallilla on ollut selviä vaikeuksia. Australiassa kummatkin McLarenit tipahtivat jo aika-ajojen toisella kierroksella. Bahrainissa Alonso ylsi 13. sijalle, yhtä sijoitusta tallitoveria Stoffel Vandoornea korkeammalle.

Sunnuntaisin McLaren on onnistunut esittelemään aivan erilaista vauhtia. Alonson mukaan asiasta ei parane iloita liikaa, jos joutuu kuitenkin aloittamaan lähtöruudukon peräpäästä.

– Olimme liian hitaita aika-ajoissa [Bahrainissa]. Me vaarannamme kilpailusijoituksemme, jos aloitamme takaa. Ilman muuta, se oli mainio sunnuntai meille. Meidän on kuitenkin ymmärrettävä, mistä ero edellä oleviin johtuu. Meillä oli ehdottomasti vaikea viikonloppu, paljon pahempi kuin odotimme, Alonso mietiskeli F1:n verkkosivujen haastattelussa.