Red Bullin Daniel Ricciardo ei ollut tyytyväinen mies Kiinan GP:n aika-ajojen jälkeen. Australialaisen usko tallin moottorintoimittajaan Renaultiin on koetuksella.

Ricciardon auto jäi radan varteen lauantain harjoituksissa turborikon seurauksena. Aika-ajoissa mies sai jännittää auton parsimista kasaan viime hetkille saakka. Red Bull sai auton korjattua vasta aivan avausosion viimeisillä minuuteilla. Tämän huomioon ottaen Ricciardon kuudes sija aika-ajoissa oli erinomainen suoritus.

Ricciardo, joka tunnetaan aina iloisena ja positiivisena kuljettajana, ei ollut aika-ajojen jälkeen oma hymyilevä itsensä.

– Tämä on valitettavan tuttua meille. Olemme kärsineet moottorin teknisistä ongelmista jo useamman vuoden ajan. En aio koskaan luopua toivosta paremman huomisen suhteen, mutta toivo heidän (Renaultin) parantamisesta alkaa pikku hiljaa hiipua, Ricciardo latasi Autosportille.

Ferrari ja Mercedes ovat Red Bullia parempia juuri pääosin moottorietunsa turvin. Renault tekee kaikkensa kuroakseen etumatkan kiinni, mutta tulokset ovat jääneet laihoiksi.

– Talvitestit antoivat meille toivoa paremmasta luotettavuudesta. Nyt minun on vaikea antaa mitään tavoitteita tulevaisuuteni suhteen, Ricciardo toteaa.

Australialaisen sopimus Red Bullin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Energiajuomatallin tiedetään seuraavan tarkasti sisartalli Toro Rosson yhteistyötä Hondan kanssa. Mikäli japanilaismerkki nostaa suorituskykyään, voi myös Red Bull hypätä sen asiakkaaksi.