F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn ei usko keskikastin tallien mahdollisuuksiin palkintokorokesijoihin tällä kaudella.

Ferrarin, Mercedeksen ja Red Bullin kuljettajat ovat vieneet kaikki tähän mennessä jaossa olleet yhdeksän podium-sijoitusta nimiinsä. Edellisen kerran tämän kolmikon ulkopuolelta palkintopallille on kivunnut Williamsin Lance Stroll 2017 Azerbaidzhanin kisassa. Kaudella 2016 Force Indian Sergio Perez ajoi kahdesti kolmossijalle (Monaco ja Azerbaidzhan) ja Valtteri Bottas Williamsilla kerran (Kanada).

Ensi viikolla F1-sirkus jatkuu Bakussa, mutta Brawn ei usko keskikastin tallien löytävän siellä tietään palkintopallille kahden edellisen kauden tapaan.

– Tämänhetkisen suorituskyvyn perusteella se vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, Brawn totesi F1i.comin mukaan.

Suorituskykyerot ovat Brawnin mukaan niin suuret, että edes turva-autotilanne Kiinan GP:ssä ei antanut muille talleille mahdollisuutta haastaa kolme suurta.

– Erot ovat aivan liian suuria. Ennen ensimmäisiä varikkopysähdyksiä ero kisaa johtaneen Sebastian Vettelin ja seitsemäntenä olleen Kevin Magnussenin välillä oli yli 35 sekuntia. Magnussenin ero edellään ajaneeseen Daniel Ricciardoon oli yli 20 sekuntia.

– Turva-auto sekoitti tilannetta, mutta ei niin paljon, että toisen ryhmän kuljettaja olisi pystynyt nousemaan taisteluun palkintopallipaikasta, Brawn havainnollisti.

Lähde: PlanetF1.com.