Toro Rosson F1-tallin kuljettaja Pierre Gaslyn mukaan Hondalle pitää antaa aikaa kehittää moottoriaan rauhassa. Huipputuloksia ei sovi odottaa liian pian.

Red Bullin sisartalli yllätti F1-maailmaa tekemällä täksi kaudeksi moottorisopimuksen rankasti viime vuosina rämpineen Hondan kanssa.

Vaikka Hondalla oli allaan karmeita vuosia McLarenin moottoritoimittajana, ovat monet odottaneet japanilaismerkiltä silti välittömästi hyviä tuloksia.

– Honda puskee kovaa, sillä he haluavat näyttää kaikille pystyvänsä rakentamaan hyviä moottoreita. Siitä näkökulmasta katsottuna he tekevät kaikkensa ja olemme jo nähneet hieman positiivista kehitystä, ranskalainen vakuutti italialaislehti Tuttosportille.

Hondan uudesta koneesta on vielä vaikea sanoa ratasuorituksien valossa juuri mitään. Ranskalaiskuski tiedostaa tilanteen realismin.

Gasly kuitenkin muistuttaa, että valmistajalle olisi reilua antaa aikaa kehittää koneistoaan ennen uuden nousun totaalista tuomitsemista epänonnistumiseksi.

– Suunnittelemme päivityksiä, mutta tiedämme tietenkin, että meillä on vain kolme moottoria täksi kaudeksi. On katsottava tarkkaan, milloin otamme ne käyttöön. Hondalle on annettava aikaa. Tämä on F1:stä. Kaikki kehittyvät koko ajan.

– He eivät tietenkään voi palautua muutamassa kuukaudessa, mutta pitemmällä aikavälillä heillä on mielestäni loistava suunnitelma. He ovat tehneet kaikkia oikeita siirtoja, Gasly päätti.

Lähde: Tuttosport