Sisäpiirilähteiden mukaan Daniel Ricciardolla ja Ferrarilla on erityinen optio, jonka myötä Ferrari saa neuvotella sopimuksesta aussitähden kanssa yksinoikeudella kesäkuun loppuun saaakka.

Sky Sportsin ja Motorsportin analyytikon Mark Hughesin mukaan F1:n maailmassa nähdään usein monenlaisia optioita, jotka vaikuttavat kuskien ja tallien liikkumavapauteen sopimusneuvotteluissa.

Hughes arvioi, että tiedot Ferrarin ja Ricciardon optiosta pitävät paikkaansa. Neuvottelujakson on määrä kestää 30. kesäkuuta saakka.

– On olemassa erilaisia sopimusoptioita, mutta tämän sopimuksen sanotaan olevan molemminpuolinen ja kestävän tiettyyn aikarajaan asti. Siihen asti kumpikaan osapuoli ei voi neuvotella muiden osapuolien kanssa, Hughes valotti Motorsportille.

Vaikka Ricciardo ja Red Bull kielsi aiemmin huhut aiesopimuksesta (uutinen), uskoo Hughes option olevan silti voimassa.

– Koska kuljettaja käytännössä sulkee itsensä markkinoilta siksi ajaksi, keskustelut hänen oikeuksistaan vuoden 2018 jälkeen ovat tallin [Ferrarin] hallussa. Ne, jotka tietävät Red Bullin asioista, ovat varmoja siitä, että Ricciardo on allekirjoittanut jotain ja jonnekkin. Se ei ole kuitenkaan heille eikä Mercedekselle. Sen on siis oltava Ferrarille, Hughes päätteli.

Lähteet: Motorsport, Fox Sports Australia