Ferrari on aloittanut kauden erinomaisesti. Kaksi osakilpailua voittanut Sebastian Vettel johtaa MM-sarjaa, minkä lisäksi myös tallikaveri Kimi Räikkönen on esiintynyt pirteämmin kuin vuosiin.

Räikkönen on MM-pisteissä viidentenä, mutta sijoitusta rokottaa keskeytys Bahrainissa mekaanikoiden hutilointiin sekä paikoin tallin arveluttavat taktiset ratkaisut suomalaiskuskin osalta.

Vaikka voitot ja paalut ovat osuneet toistaiseksi vain Vettelille, ei Räikkösen tarvitse hävetä tekemistään. Suomalainen on ajanut joka kerta toiseen ruutuun, kahdesti vain niukasti tallikaverilleen jääneenä. Australiassa hän oli italialaistallin autoista parempi lauantaina.

Räikkösen parempi suoritustaso on kiinnittänyt myös Autosportin huomion. Brittilehti on laskenut tilastollisesti suomalaisen olevan lähes tasoissa tallikaverinsa kanssa.

Keskimäärin Räikkönen on hävinnyt tällä kaudella Vettelille aika-ajoissa vaivaiset 0,073 sekuntia. Viime vuonna kolmen ajetun kisaviikonlopun jälkeen ero oli 0,391 sekuntia ja kauden päätteeksikin 0,276 sekuntia.

Mikäli vertailuun otetaan kisaviikonlopun ”superaika”, eli koko viikonlopun nopein kierrosaika muutettuna prosenteiksi, on Räikkösen tulos 100,359%. Parhaan tuloksen saaneen Vettelin osuus on 100,277% ja Lewis Hamiltonin 100,312%. Vertailun vuoksi, vuosi sitten kolmen ajetun kisan jälkeen Räikkösen superaika oli 100,81%.