Rallikuljettaja Teemu Suninen sai tiedon Argentiinan MM-rallin ajopestistään juuri ennen Meksikon MM-rallin ennakkohaastattelua.

24-vuotiaan suomalaisen ohjelmaan oli tälle kaudelle merkitty kahdeksan kilpailua Fordin WRC-autolla. Ennen Meksikon kisaa Suninen ihmetteli, kun ennakkohaastattelussa kerrottiin käsiteltävän Argentiinan MM-rallia, joka ei kuulunut alkuperäiseen ohjelmaan. Tässä vaiheessa tallin henkilökunta kävi kertomassa suomalaiselle mieluisat uutiset.

– Se oli suuri yllätys minulle, mutta hyvä sellainen, Suninen kertasi rallin MM-sarjan sivuilla.

Kauden Monte Carlossa Fordin WRC2-autolla aloittanut Suninen ajoi kauden ensimmäisessä WRC-kisassaan Ruotsissa kahdeksanneksi. 12. sijan tuottanut Meksikon MM-ralli meni kuitenkin oppimiskokemuksena.

– Opin jonkin verran ajotyylistä, miten pidetään auto linjalla. Kun pystyin siihen, olin aika nopea, mutta toisilla erikoiskokeilla olin vaikeuksissa, Suninen totesi.

Hän myöntää, että Meksikon vaatimukset WRC-autolla tulivat pienenä yllätyksenä.

– Kaksi vuotta sitten ajoimme täällä WRC2-autolla ja se meni hyvin, mutta nyt kun tehoa ja aerodynamiikkaa oli enemmän, minulla oli vaikeuksia ajaa autoa oikealla tavalla. Uskon, että opimme tästä viikonlopusta paljon.

Lähde: WRC.com.