Barcelonan testiviikkojen yhteydessä pyöri villejä huhuja, että Williamsin reservikuski Robert Kubica olisi yltänyt reilusti tallin nuoria kisakuskeja Sergei Sirotkinia ja Lance Strollia nopeampaan vauhtiin. Nyt tallin apulaispäällikkö Claire Williams ampuu huhut alas.

Williamsin mukaan on väärin olettaa, että Kubican epäviralliset testitulokset kertoisivat puolalaiskonkarin olevan nuorekasta kuskikaksikkoa parempi F1-kuljettaja.

Tallijehu muistutti, että testeissä kuskit ajavat tarkoituksella todella erilaisilla asetuksilla ja olosuhteissa. Tämän vuoksi testivauhdista on turha vetää liian suuria johtopäätöksiä.

– Jos katsot testejä ja yrität vertailla kuljettajia yhden tallin sisällä, vaikka et tiedä mitä ohjelmaa insinöörit ajattavat, ja jos et ota huomioon sääolosuhteita, olet varmaankin hakoteillä. Mielestäni on erikoista sanoa, että onko Williams tehnyt huonon päätöksen, jos varakuski päihittää kisakuljettajat testeissä? Ei, se ei ole oikein, Williams näpäytti Motorsportin haastattelussa.

Lähde: Motorsport