Suomalainen formulatähti Valtteri Bottas aloittaa tänä vuonna toisen kautensa Mercedeksen F1-auton ratissa. Tällä kertaa lähtökohdat kauteen ovat aivan erilaiset edellisvuoteen verrattuna.

Nastolalaiskuskin ensimmäinen kausi saksalaisjätin palkkalistoilla alkoi varsin sekavasti. Bottas hyppäsi talliin mukaan melko myöhäisessä vaiheessa edelliskauden mestarin Nico Rosbergin jäätyä yllättäen eläkkeelle formuloista.

Sopimusneuvottelujen hässäkkä haittasi kilpailukauteen valmistautumista. Bottas ei ehtinyt keskittyä rauhassa uuden autonsa testaamiseen, joka näkyi selvästi radallakin alkukaudella.

Vuonna 2018 tilanne on suomalaisen onneksi täysin erilainen. Bottas kertoi olleensa tyytyväinen erityisesti siihen, että sai ajaa kokonaisen testikauden ja osallistua kunnolla Mercedeksen uuden W09-auton kehitystyöhön.

– On ollut todella erilaista, ehdottomasti. Minun osaltani siihen on vaikuttanut osaltaan se, että olen jo päässyt hyvin talliin sisälle. Tiedän nyt, miten talli toimii testeissä ja miten aiomme toimia ensimmäisessä kisassa. Tunnen kaikki ihmiset tallista, ja se tekee merkittävän eron viime vuoteen. Tallina meillä oli parempi testivuosi myös, Bottas mietti F1:n Youtube-kanavalla julkaistussa videohaastattelussa.

Videon Bottaksen haastattelusta voit katsoa tästä linkistä.