© Kuva: Getty Images

Tallipomolta erikoinen pyyntö Hondalle: Valmis ehdottamaan tahallisia moottorirangaistuksia

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Toro Rosson tallipomo Franz Tost uskoo tallinsa joutuvan miettimään tulevalla kaudella taktisia moottorirangaistuksia Hondan kanssa. Tostin mukaan samaa pohditaan kuitenkin varmasti myös muissa tiimeissä.

2018 kuljettaja joutuu selviämään koko kauden lävitse vain kolmella voimanlähteellä. Jo viime kaudella talleilla oli ongelmia pysyä edes neljän voimanlähteen kiintiössä, joten entistä pienempi määrä tulee tuottamaan talleille suuria haasteita.

Tost kertoo Autosportille olevansa valmis miettimään jopa tahallisia rangaistuksia, jotta tallin kuljettajat saisivat käyttöönsä tuoreet moottorit.

– Jossain vaiheessa eteen tulee tilanne, jossa meidän tulee miettiä kumpi on järkevämpää: lähteä joukon perältä tuoreilla moottoreilla, vai yrittää selvitä kisa lävitse voimanlähteellä, jolla on ajettu jo 3000-4000 kilometriä. Voimanlähde menettää parhaan vireensä jo parin sadan kilometrin ajon jälkeen, Tost toteaa.

Hondan tapauksessa epäluotettavuus oli viime kaudella suurena riesana. Nyt Tost toivoo japanilaisten olevan kuitenkin valmiita näyttämään hetken heikoilta suuremman edun nimissä.

– Olen varma, että tulemme käymään tästä asiasta keskusteluja Hondan kanssa. En osaa vielä sanoa milloin, mutta niin tulee tapahtumaan

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!