Mahtitalli Williamsin viime kausien vire on ollut harmittavaa katsottavaa. On surullista, että vielä pari vuosikymmentä sitten F1-maailmaa dominoinut talli joutuu nyt taistelemaan kynsin ja hampain edes päästäkseen jämäpisteille.

Kun formulamaailma sirtyi uuteen aikakauteen V6-moottoreiden myötä, nousi Williams hetkeksi kärkitaistoon. Kaudesta 2014 eteenpäin suunta on ollut kuitenkin jatkuvasti alaspäin. Oli jopa hieman yllättävää, miten heikosti talli viime vuonna suoriutui. Auto oli paikoin jopa sarjan toiseksi heikoin.

Tämän kauden autoa on kehuttu evoluutiomalliksi vuoden takaisesta, mutta onko se riittävästi?

Tämän kauden autoa on kehuttu evoluutiomalliksi vuoden takaisesta, mutta onko se riittävästi? Olisiko tallin pitänyt tehdä jotain täysin uutta ja radikaalia kääntääkseen tuloskäyränsä osoittamaan ylöspäin?

Viime vuonna Mercedekseltä Williamsille siirtyneen Paddy Lowen vaikutus näkyy kunnolla vasta tänä vuonna, samoin aerodynamiikkaguru Dirk de Beerin. Tämä kaksikko luo valoa ja uskoa parempaan tulevaisuuteen. Pohjakosketusta ei saa tapahtua, mutta tänä vuonna sen riski on ilmeinen.