Renaultin matka takaisin F1-maailman huipulle ei koskaan pitänytkään olla helppo. Jo liittyessään tehdastallina mukaan formulakarkeloihin kaudella 2016 talli linjasi edessä olevan viisivuotisen suunnitelman. Nyt käyntiin lähtee kolmas kausi, ja projekti etenee hyvin aikataulussa.

Moni tuntuu unohtaneen, miten katastrofaalisista asetelmista Enstonessa majaansa pitävä talli Renaultille Lotukselta siirtyi.

Tallia on jälleenrakennettu maltilla, eikä vauhtisokeus ole päässyt yllättämään. Moni tuntuu unohtaneen, miten katastrofaalisista asetelmista Enstonessa majaansa pitävä talli Renaultille Lotukselta siirtyi. Organisaatio oli käytännössä konkurssissa, ja se näkyi rappeutuneena infrastruktuurina ja aivovuotona. Renault on joutunut panostamaan hurjasti saadakseen edes projektinsa kivijalan tukevaksi.

Nyt se sellainen kuitenkin on, joten eteenpäin on turvallista lähteä tarpomaan. Tallilla on käytettävissään erinomainen kuljettajapari, toimiva auto ja koko ajan vahvistunut henkilöstö, joten tehdastallin mandaatilla operoivan tiimin täytyy taistella tällä kaudella keskikastin herruudesta.

Samalla katse täytyy pitää myös tulevaisuudessa. Tallin täytyy keksiä, kaikkien muiden tapaan, melkoiset konstit tiputtaakseen Mercedeksen vallankahvasta.