Ferrari varasti suurimmat otsikot kellottamalla talvitestien nopeimmat kierrosajat. Mutta kuten monet asiantuntijat ovat rauhoitelleet: Talli ei ole tulevan kauden suurin ennakkosuosikki.

Ferrarin edellisestä MM-tittelistä tulee tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta, kuljettajien pytyistä puhuttaessa vuosi enemmän. Sarjan mahtitallille ajanjakso on ollut raastavaa, sillä Michael Schumacherin aikakausi opetti maranellolaiset pitämään voittoa arkipäiväisenä asiana.

Viime vuonna kaikki näytti hyvältä kesätaukoon asti. Sitten Ferrari pudotti pallon ja suorastaan potkaisi sen oman veräjänsä maaliviivalle, josta Mercedeksen oli helppo käydä tuikkaamassa se sisään. Vaikka tallin nousu vaikean edelliskauden jälkeen oli upea, jäi ilmaan silti happama maku. Ferrari puppeloi itse mestaruussaumansa.

Ferrarin fanien täytyy toivoa tulevan kauden olevan jälleen menestyksentäyteinen, sillä muuten tallin ruma politikointisoppa alkaa jälleen muhimaan.

Ferrarin fanien täytyy toivoa tulevan kauden olevan jälleen menestyksentäyteinen, sillä muuten tallin ruma politikointisoppa alkaa jälleen muhimaan. On käsittämätöntä seurattavaa, kuinka talli onnistuu myrkyttämään henkilökuntansa ilmapiirin ja tekemään äkkipikaisia päätöksiä unohtaen kaikki pitkän tähtäimen suunnitelmansa ”organisaatiouudistuksia” järjestellessään.

Onko kaikkien johtavien henkilöiden potkujen ja irtisanoutumisten jälkeen lopulta mikään ihmekään, ettei menestystä osu kohdalle? James Allison, Aldo Costa ja kumppanit ovat näyttäneet, että kyllä heidän tietotaitonsa muille kelpaa.