F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli on antanut vihdoinkin julki tietoja sarjan tämän kauden renkaiden suorituskyvyllisistä eroista. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, voi rengastaktiikoilla olla tänä vuonna merkittävä ero.

Pirelli uudisti rengaspakkaansa muuttamalla eri kumien koostumusta sekä lisäämällä mukaan uuden viidennen sarjan, hypersoftin. Juuri tämän kaikista pehmeimmän renkaan suorituskyky on erittäin mielenkiintoista nähdä tositoimissa, sillä Pirellin laskelmien mukaan sen ”delta-aika” on jopa 0,7-0,8 sekuntia toiseksi pehmeintä, ultrasoftia parempi.

Toisaalta hypersoft-renkaan on tarkoitus myös kulua ja menettää suorituskykyään dramaattisesti muita renkaita nopeammin. Juuri tämä on asia johon Pirelliltä on toivottu parannusta. Viime kaudella pehmeimmätkin renkaat kestivät liian hyvin suuriakin kierrosmääriä.

Erot ovat huomattavia jokaisen rengassarjan välillä, samanlainen 0,8 sekunnin harppaus tullaan Pirellin laskelmien mukaan näkemään myös kovimman ja toiseksi kovimman rengassarjan välillä.

Katso erot selittävä kuva alta tai tästä.

Christian Menath

@MSM_Christian
We've all waited for this numbers from @pirellisport!
Delta laptimes between the compounds here at wintertesting