© Kuva: Getty Images

Pirelli julkisti F1-tallien rengasvalinnat kauden avauskisaan – näillä renkailla Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ajavat Australiassa

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Formula 1:n virallinen rengastoimittaja Pirelli on julkistanut kaikkien F1-tallien rengasvalinnat kauden avauskilpailuun Australian GP:seen.

Melbournessa ajetaan kolmella eri rengasseoksella. Tallit saavat käyttöönsä pehmeän, superpehmeän ja ultrapehmeän renkaan.

Sarjan hallitseva mestaritalli valitsi Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin muodostamalle kuskikaksikolleen hieman erilaiset rengassarjat.

Hamiltonille varattiin yhdet pehmeät, kolmet superpehmeät ja yhdeksät ultrapehmeät renkaat. Bottas saa taas kahdet pehmeät ja kahdet superpehmeät renkaat, sekä yhdeksät ultrapehmeät.

Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ajavat identtisillä rengasseteillä. Kummallekin tilattiin kolme pehmeää, kolme superpehmeää ja seitsemän ultrapehmeää rengasta.

Myös Red Bull suosii samanlaista taktiikkaa, ja otti Daniel Ricciardolle ja Max Verstappenille saman verran rengassarjoja. Kummatkin saavat kaksi pehmeää, kolme superpehmeää ja kahdeksan ultrapehmeää rengasta.

Force Indian Sergio Perez ja Esteban Ocon ajavat myös samanlaisilla sarjoilla. Herrat ottavat alleen kaksi pehmeää, kolme superpehmeää ja kahdeksan ultrapehmeää rengasta.

Williams kokeilee taas hieman erilaista taktiikkaa. Sergei Sirotkin aikoo käyttää vain yksiä pehmeitä renkaita. Lisäksi hänelle varattiin kolmet superpehmeät ja yhdeksät ultrapehmeät renkaat. Lance Strollille valittiin kahdet pehmeät, kahdet superpehmeät ja myös yhdeksät ultrapehmeät.

Renaultilla on samoin mielissään jokseenkin erilainen strategia. Sekä Nico Hulkenberg että Carlos Sainz Jr. ajavat kahdella pehmeällä, neljällä superpehmeällä sekä seitsemällä ultrapehmeällä.

Toro Rossolla on suunnitellut taas hieman hillitympää rengastaktiikkaa. Pierre Gasly ja Brendon Hartley saavat käyttöönsä kaksi pehmeeä, neljä superpehmeää ja kahdeksan ultrapehmeää kumisarjaa.

Haasin Romain Grosjean ja Kevin Magnussen saavat myös eriparisetit. Tanskalaiskuski ottaa kahdet pehmeät, kolmet superpehmeät ja kahdeksat ultrapehmeät. Grosjean saa yhdet pehmeät, neljät superpehmeät ja kahdeksat ultrapehmeät nakit.

McLarenin Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne olivat samalla aaltopituudella renkaiden suhteen. Kumpainenkin varasi kaksi pehmeää, kaksi superpehmeää ja yhdeksän ultrapehmeää settiä.

Sauberin Marcus Ericsson saa kaksi pehmeää, kolme superpehmeää ja kahdeksan ultrapehmeää. Tallitoveri Charles Leclerc varaa kolme pehmeää, kaksi superpehmeää ja kahdeksan ultrapehmeää.

Kuskien rengasvalinnat on havainnollistettu vielä grafiikan voimin alla olevassa kuvassa.

 

 

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!