Vaikka Barcelonan vaikeat sääolosuhteet vaikeuttivatkin merkittävästi kaikkien tallien työtä, sai Mercedes paljon irti ensimmäisestä testiviikosta. Valtteri Bottaksen mukaan sää antoi tallille loistavan mahdollisuuden testata auton ominaisuuksia eri renkaiden kanssa.

Mercedeksen suomalaistähti valotti Checkered Flagille tallin saaneen arvokasta dataa uuden W09-kilpurin käyttäytymisestä sadekelillä ja kylmemmissä lämpötiloissa.

– Aloitimme märällä tänään ja saimme todella hyödyllisiä kierroksia sekä märän kelin että välikelin renkailla. Ajoin itse 30 kierrosta välikelin renkailla ja tunsin, kuinka radan olosuhteet muuttuivat päivän mittaan. Se oli todella hyödyllistä meidän strategiatiimillemme, sillä opimme paljon tänä aamuna, Bottas kertoi.

Bottas myönsi, että pakkanen ja lumisade oli pilata testiviikon kokonaan. Nastolalainen vakuutti viikon olleen silti hyödyllinen. Testeistä otettiin mukaan kaikki tieto, mitä oli saatavilla.

– Ensimmäinen viikko oli haastava aloitus meille kaikille, mutta otimme kaiken irti siitä. Kaikki Brackleyssa ja Brixworthissa [Mercedeksen tukikohta ja tehdas] ovat tehneet loistavaa työtä. Auto ja moottori ovat toimineet hienosti ensimmäisestä päivästä asti. Odotan innolla seuraavaa viikkoa.

Lähde: The Checkered Flag