Mercedeksen tähtikuljettaja Lewis Hamilton kertoi tuoreessa F1:n videohaastattelussa pitävänsä tallinsa uuden auton luotettavuutta Barcelonan testien olennaisinpana havaintona.

Hankalat säät kurittivat Circuit de Catalunya-Barcelonan rataa hiljattain pidetyissä F1:n talvitesteissä. Olosuhteet olivat ajoittain niin haastavia, että talleilla oli vaikea saada testiajoista paljoakaan käyttökelpoista tietoa.

– Säät olivat välillä todella vaikeat. Yhtenä päivänä radalle tuli lunta. Välillä toinen osa radasta oli kuiva ja toinen märkä. Emme tienneet, milloin renkaat toimivat ja milloin eivät, Hamilton taivasteli F1:n Youtube-haastattelussa.

Säiden parannuttua toisella testiviikolla Mercedes pääsi ajamaan kunnolla pitkiä ajosimulaatioita. Vakuuttavat testikilometrit kertoivat erityisesti yhdestä tekijästä – luotettavuus ei tule olemaan ongelma tulevalla kaudella.

– Toisella viikolla pääsimme ajamaan paljon ja havaitsimme auton luotettavuuden. Se oli todella lupaavaa. Saavutimme jopa 200 kierrosta, mitä ei ole tietääkseni tehty koskaan aiemmin. Se kertoi siitä, että tallimme on tehnyt loistavaa työtä, brittitähti hehkutti.

Katso video Hamiltonin haastattelusta tästä linkistä.