Huoli tulevaisuudesta on aina kova. On välinpitämätöntä väittää, etteikö suomalaisen F1-perimän kannalta tämä kausi ole kriittinen.

Sinivalkoinen kuljettaja on esiintynyt formula ykkösissä yhtäjaksoisesti kaudesta 1989 asti. Se on hurja saavutus, kun otetaan huomioon, että tuona aikana putki on mennyt poikki muun muassa sellaisilta lajin mahtimailta kuten Ranska ja Italia. Emme voi missään nimessä tuudittautua ajatukseen, että sarjassa ajava suomalaiskuljettaja olisi itsestäänselvä asia.

Olemme pieni maa, joten sitäkin suurempi asia on nykykuljettajiemme asema sarjassa. Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ajavat sarjan kahdessa kärkitallissa. Tämä on hetki, josta on syytä nauttia täysillä.

Uhkakuvat jo ensi vuodesta leijailevat synkkinä taivaanrantaan, mutta asiaa voi ajatella myös toisin: ei ole mitään selkeää estettä, miksei tilanne voisi jatkua yhtä auvoisena myös pitkälle tulevaisuuteen!

Bottas on tällä hetkellä F1-tulevaisuutensa osalta vedenjakajalla. Mikäli nastolalainen esiintyy väkevästi toisella kaudellaan Mercedeksellä, ei hänen jatkonsa tallissa pitäisi olla uhattuna. Ainakaan suoritustason osalta.

Mutta mitä jos Bottas saa Italiasta tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä?

Kuinka todennäköinen Bottaksen siirto Ferrarille voisi tällä hetkellä olla? Ei lainkaan niin epätodennäköinen, kuin ensihätään voisi ajatella.

Formulavarikolta tuskin löytyy kuljettajaa, joka ei haluaisi jossain vaiheessa urallaan kilpailla Ferrarin riveissä. Tallin maine on tarunhohtoinen, eikä nyt jatkuneesta pitkästä kuivasta kaudesta huolimatta talli ole juuri koskaan joutunut kärsimään resurssien puutteesta. Tallin riveissä taistelu kärkisijoista, voitoista, on oletusarvo.

Bottaksen tukijan Antti Aarnio-Wihurin mietteet suojattinsa Ferrari-siirrosta ovat toki tässä vaiheessa vasta vahvoja huhuja, mutta mielenkiintoisen ajatusleikin se herättää.

Kuinka todennäköinen Bottaksen siirto Ferrarille voisi tällä hetkellä olla? Ei lainkaan niin epätodennäköinen, kuin ensihätään voisi ajatella.

Mitä vaihtoehtoja Ferrarilla ensi kaudeksi on? Listataanpa:

Sebastian Vettel on sidottu talliin käytännössä katsoen sataprosenttisella varmuudella. Hän ei tule siis liikkumaan.

– Räikkönen ajaa jälleen kerran ”one more year” -periaatteella. Kausi lähti käyntiin väkevästi, joten Ferrari katsoo ensisijaisesti suomalaiskonkarin otteita ensi kauden kuljettajakokoonpanoa miettiessään. Mikäli suoritustaso säilyy tarpeeksi hyvänä, ei Jäämiestä ole mitään järkeä vaihtaa.

– Tulevaisuudenlupaus Charles Leclerc on korvamerkitty Ferrarin mies, mutta tuleeko 2019 liian aikaisin? Tätä aihetta on sivuttu aiemminkin (lue).

Daniel Ricciardosta tulee Bottaksen tapaan ”vapaa agentti” kaudeksi 2019, mutta Vettel muistaa hänen ja australialaisen yhteisen kauden 2014 Red Bullilla. Vettel tekee varmasti kaikkensa terminoidakseen australialaisen siirron.

– Voisiko Fernando Alonso tehdä paluun talliin? Epätodennäköistä, mutta nyt puhutaan Ferrarista.

– Ferrari voi yllättää kaikki ja palkata jonkun keskikastin vahvan suorittajan. Sergio Perez ja Romain Grosjean ovat tällä listalla, mutta he ovat takuulla varavaihtoehtojen varavaihtoehtoja.

Kun tätä listaa katsoo, ei Bottaksen valinta talliin ensi kaudeksi olisi lainkaan huono vaihtoehto. Vaikka kauden avauskilpailu Australiassa menikin penkin alle, on hän edelleen pirun nopea ja suoritusvarma kuljettaja, jonka työmotivaatiota jokainen talli arvostaa.

Bottas on kiinnostanut Ferraria aiemminkin. Suomalaisen siirto talliin kaudeksi 2016 oli hyvin lähellä. Tunteita suomalaista kohtaan löytynee varmasti tallin sisällä edelleen.

Hän ei myöskään keikuta venettä omalla egoilullaan, se on todistettu jo nyt Mercedeksellä. Jos Lewis Hamilton tulee toimeen hänen kanssaan, sen tekevät varmasti kaikki.

Bottas on kiinnostanut Ferraria aiemminkin. Suomalaisen siirto talliin kaudeksi 2016 oli hyvin lähellä. Tunteita suomalaista kohtaan löytynee varmasti tallin sisällä edelleen.

Mutuilu on aina mutuilua, mutta sitä on kerrankin kiva harrastaa näin positiivisessa sävyssä.

Mikä sitten olisi minun unelmaratkaisuni? Nykyisen tilanteen säilyminen. Toivon Bottaksen ja Räikkösen jatkavan voittojen ja maailmanmestaruuden metsästämistä nykyisten työnantajiensa riveissä myös kaudella 2019. Ja mikä ettei myös 2020.