Johan siinä taas kävi näin. Ferrarin marssijärjestys oli ruutulipulla suomalaisittain valitettavan tuttu: Sebastian Vettel oli onnistunut jollain ilveellä taikomaan itsensä Kimi Räikkösen edelle.

Tämäkös formulafaneja suututti. Puheet salaliitosta Räikköstä vastaan leimahtivat välittömästi täysiin liekkeihinsä. Otetaan nyt kuitenkin hetki happea ennen Ferrarin tuomitsemista.

Vettelin nousussa kolmannelta sijalta kärkeen ja voittoon oli lopulta kyse vain siitä siitä, ettei miehellä ollut mitään hävittävää.

Vettelin nousussa kolmannelta sijalta kärkeen ja voittoon oli lopulta kyse vain siitä siitä, ettei miehellä ollut mitään hävittävää. Talli pelasi selvästi riskikortilla odottaen nyt nähtyä tilannetta, eli (virtuaalista) turva-autoa. Mikäli sitä ei olisi tullut, olisi saksalainen ollut silti turvallisesti kisassa kolmas.

Tämä oli taktiikka, joka olisi mitä todennäköisimmin pelattu myös Räikköselle, mikäli hän olisi ajanut kisan alkuvaiheessa tallikaverinsa takana. Tämä on toki täyttä spekulointia, mutta mikään ei puhu sitä vastaan.

Viime vuosina suuri yleisö on valittanut, kun Räikköstä on pidetty radalla liian kauan. Nyt mutinaa aiheuttaa päinvastainen tilanne. Ei ole salaliitoteoreetikoilla helppoa.

PS. Yksi asia Räikkösen stopissa toki ihmetyttää. Räikkönen teki ainoan varikkokäyntinsä todella aikaisessa vaiheessa, järjestään paria kolmea kierrosta koko muuta porukkaa ennen. Mikä oli syy tälle?