Kello tikittää! Verstappenilla 21 kisaa aikaa riistää Vettelin ennätys

F1-sarjassa 17-vuotiaana aloittanut Max Vestappen pitää hallussaan lukuisia formula ykkösten nuoruusennätyksiä.

Vasta 20-vuotiaana jo neljättä kauttaan kuninkuusluokassa aloittava Verstappen on nuorin osakilpailuvoittaja, pisteille ajanut kuljettaja, palkintopallille ajanut kuljettaja ja nopeimman kierroksen ajanut kuljettaja. Listalta puuttuu kuitenkin maailmanmestaruuden lisäksi paalupaikka.

Nykyinen ennätys on Sebastian Vettelin nimissä. Saksalainen ajoi 2008 Italian GP:ssä Toro Rossolla sensaatiomaisesti paalulle 21 vuoden ja 72 päivän iässä. Red Bull -kuljettaja Verstappen täyttää 21 vuotta 30. syyskuuta, joten tuo ennätys täytyy rikkoa tämän kauden 21 osakilpailun aikana.

Vettel on myös kaikkein aikojen nuorin maailmanmestari 23 vuoden ja 134 päivän iässä (2010). Tätä ennätystä Verstappenilla on aikaa jahdata vielä kolme kautta.

Luonnollisesti myös Williamsin 19-vuotias Lance Stroll voi viedä ennätykset Vetteliltä. Mahdollisuus mestaruuteen on kuitenkin tähtitieteellisen pieni. Paalupaikkakaan ei vaikuta todennäköiseltä, mutta toisaalta kukapa olisi uskonut Vettelin ajavan paalupaikalle Toro Rossolla 2008?

Lähde: F1.com.