Kahdella edellisellä kaudella upeasti valmistajien sarjassa neljänneksi kivunnut Force India joutuu venymään liki mahdottomaan, mikäli se aikoo uusia temppunsa.

Uutisoimme aiemmin tallin ajautuneen vakaviin taloudellisiin ongelmiin. Lisäksi huolta aiheutti tallin vauhti kauden avauksessa Australiassa. Talli jäi pisteittä, minkä lisäksi se vaikutti olevan vauhdin puolesta reilusti keskikastin parhaimpia talleja jäljessä.

Tallin operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer rauhoittelee tallin olevan hyvin tietoinen omasta tekemisestään. Vaikka Melbournessa vauhti ei ollut kohdallaan, uskoo tallipomo parempaa olevan luvassa.

– Tämä oli normaali tilanne autonkehityksen suhteen. Toimme Australiaan vain osan uusista päivityksistämme. Bahrainissa meillä on käytössä uusi etusiipi, joka yhdistettynä muihin päivityksiin tarkoittaa sitä, että automme on täysin eri kuin talvitesteissä, Sazfnauer toteaa ESPN:lle.

Pienellä budjetilla operoiva talli aikoo käyttää jokaisen pennin tarkasti. Se näkyy myös kehitystyössä, jossa jokaisen uuden osan halutaan olevan vastinetta rahalle.

– Autossamme on vielä paljon lunastamatonta potentiaalia aerodynamiikan saralla. Kun saamme lisää uusia osia autoomme, tulemme nousemaan tulosluettelossa, Szafnauer uskoo.