F1-sarjan on määrä uudistaa sääntöjään merkittävästi vuodeksi 2021. Sääntöneuvotteluissa on nähty muutamia suuria julkisuuskohuja, jotka ovat pitkittäneet neuvotteluita. McLarenin tallipäällikön Zak Brownin mukaan brittitallin kärsivällisyys alkaa jo hiljalleen loppumaan.

Kohutut ”kauden 2021-neuvottelut” ovat olleet näkyvästi esillä mediassa. Autosportin tietojen mukaan neuvotteluissa ollaan väännetty erityisesti Libertyn halusta laittaa formuloiden moottorisäännöt täysin uusiksi.

Sarjan uusi omistajataho haluaisi tehdä F1-koneista entistä tasavertaisempia uusien teknisten rajoitusten myötä. Keskusteluissa on väläytelty kaikille talleille yhteistä universaalia moottoria, joita käytetään useissa muissakin autourheilun luokissa.

F1:n kärkitallit Ferrari ja Mercedes ovat olleet vahvasti uudistuksia vastaan. Tallien tekninen ylivoima kokisi kovan kolauksen, jos he eivät saisi käyttää suurempia resurssejaan vapaasti moottoritekniikan kehitystyössä.

Ferrari on jopa uhannut lopettavansa F1:ssä, jos 2021 tuo mukanaan liudan uusia moottorisääntöjä. Kyseinen uhkailu on ajanut neuvottelut ilmeisesti melkoiseen pattitilanteeseen.

McLaren-pomon Brownin mukaan keskustelut eivät tahdo edetä tällä hetkellä juuri mihinkään. Uudistuksiin kaivataan hänen mukaansa pikaisesti roima annos konkretiaa.

– Tämä on todella tärkeä vuosi. Ilmassa on ollut paljon keskustelua siitä, mitä Libertyn pitäisi tehdä. FIA on heidän kumppaninsa F1:n tulevaisuuden rakentamisen kanssa. Meidän on laitettava tulevaisuuden suunnitelmat nopeasti pöydälle. Olen samaa mieltä Ferrarin puheenjohtajan Sergio Marchionnen kanssa siitä, että suunnitelmat pitäisi saada paperille mahdollisimman pian, Brown valitti Autosportin haastattelussa.

Brown muistutti, että lajin uusi suunta pitäisi saada selville sopivan ajoissa. F1-tallit toimivat taloutensa osalta kuten tavalliset yritykset, joiden on kyettävä suunnittelemaan toimintaansa pitkäjänteisesti.

– Meillä täytyy McLarenilla tehdä aivan samalla tavalla kuten millä tahansa yrityksellä. Meidän pitää suunnitella toimintaamme viisi vuotta eteenpäin kerralla. 2021 on aivan nurkan takana, ja meidän on tiedettävä mitä moottorien kanssa aiotaan tehdä.

Lähde: Autosport