McLarenin Fernando Alonso oli enemmän kuin tyytyväinen omaan ja tallinsa suoritukseen Australian GP:ssä. Viides sija oli hurja harppaus eteenpäin vuoden takaisesta.

Vaihto Renaultin voimanlähteeseen vaikuttaa täysin oikealta ratkaisulta, sillä nyt McLaren ei joudu antamaan tehojen ja luotettavuuden suhteen tasoistusta kaikille kilpakumppaneilleen. Alonso ottikin uudesta kalustostaan kaiken irti ajamalla sijoituksen, johon hän ylsi parhaimmillaankin vain kolmesti kolmen Honda-vuoden aikana.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin nälkä kasvaa syödessä. McLaren taisto takaisin F1-maailman huipulle on hänen mukaansa nyt alkanut.

– Kuten sanoin jo ennen kisaviikonloppua, tulee Melbournen kisaviikonloppu olemaan meille kauden haastavin. Ennakkoasetelmat avauskisaan eivät ollet parhaat mahdolliset, Alonso totesi F1-sarjan verkkosivuilla viitaten talvitesteissä nähtyihin ongelmiin.

– Tästä eteenpäin vauhtimme tulee olemaan koko ajan parempaa ja parempaa. Tulemme saamaan lähikisoihin päivityksiä, ja voimme siirtää katseemme jo Red Bullin lyömiseen.

McLaren ja Red Bull käyttävät molemmat samoja Renaultinvoimanlähteitä. Kolmantena tallina mukaan taisteluun odotetaan liittyvän myös ranskalaismerkin tehdastalli.