Toro Rosson F1-tallin päällikkö Franz Tost kehui Hondan lähestysmistapaa uuteen yhteistyösopimukseensa asiakastallinsa kanssa.

Alkavalla kaudella Toro Rosso on Hondan ainoa asiakastalli F1-varikolla. Itävaltaiskonkarin mukaan sopimus japanilaisvalmistajan on antanut taliin toimintaan merkittävästi vapautta aiempiin moottoritoimittajiin verrattuna.

– Se on suuri ero, uskokaa pois. Tämä alkaa jo auton suunnittelusta. Aiemmin saimme vain voimayksikön, ja valmistajat sanoivat vain, että tässäpä se nyt on – laittakaa se vain autoonne. Ennen meidän oli vain löydettävä ratkaisut. Nyt keskustelemme siitä yhdessä Hondan kanssa, Tost hehkutti Motorsportille.

Uutta autoa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä japanilaisten kanssa. Tost listasi asioita, joita Hondan kanssa on pohdiskeltu yhdessä.

– Nyt istuimme alas Hondan insinöörien kanssa ja mietimme yhdessä, miten vaikkapa suunnittelemme öljytankin ja mikä olisi paras tapa sijoittaa se autoon. Toinen tekijä on pakoputkijärjestelmä. Sillä on suuri vaikutus aerodynamiikkaan auton sivuilla. Arvioimme myös, miten saamme sitten kuuman ilman siirtymään jäähdyttimeltä taakse ja ulos.

Lähde: Motorsport