Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko uskoo Hondan F1-moottorin olevan Renault’n tasolla vuoden 2018 loppuun mennessä.

Red Bullin sisartalli Toro Rosso siirtyi alkavalle kaudelle Hondan asiakkaaksi. Talvitestit näyttivät japanilaisvalmistajan voimanlähteiden kannalta lupaavilta. Renault on vielä tehoissa edellä, mutta joidenkin arvioiden mukaan eroa voisi olla enää niinkin vähän kuin 15 hevosvoimaa. Red Bullin nykyinen sopimus Renault’n kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Tohtori Markon puheiden perusteella moottoritoimittajan vaihdos voi olla hyvinkin todennäköinen.

– Hondan paketti on teknisesti kiinnostava. Moottori on erittäin kevyt ja nyt myös luotettavuus on kunnossa. He puhuvat myös jatkuvista kehitysaskeleista. Hondan moottorin pitäisi olla Renault’n tasolla vuoden loppuun mennessä, Marko sanoi Motorsport.comille.

Red Bullin ja Renault’n yhteistyö on kestänyt kaudesta 2007 lähtien. Viime vuodet ovat olleet vaikeampia, mutta matkaan mahtuu myös neljä kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruutta 2010-2014. Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan päätös ensi kauden moottoritoimittajasta tehdään suorituksiin ei tunteisiin perustuen.

– Tilanne Renault’n kanssa vaihtelee melkein kuukausittain. Mutta olemme tottuneet siihen, tunnemme heidät pitkältä ajalta. Kunnioitamme sitä mitä he tekevät. Meille tärkeintä on kuitenkin saada jatkossa kaikista kilpailukykyisin paketti, Horner totesi.

Lähde: Motorsport.com