Mercedeksen suomalaistähden Valtteri Bottaksen talvi on sujunut mainiosti. Nastolalaiskuski valotti Motorsportin tuoreessa videohaastattelussa, että viime vuoden sopimussopan sijaan tänä talvena hän on voinut keskittyä talven ajan oikeisiin asioihin.

Viime vuoden talven valmistautuminen ei ollut suomalaiselle aivan optimaalinen. Vaikka siirto F1:n kärkitalliin olikin mieluinen mahdollisuus, veivät perusteelliset sopimusneuvottelut lähes kaiken fokuksen. Bottakselle ei jäänyt liiemmin aikaa tutustua uuteen autoon.

– Viime vuosi oli aika hektinen kaikkien sopimusneuvottelujen kanssa. Piti valmistautua uuteen kauteen uuden tallin kanssa, suomalainen kertoi Motorsportille.

Tänä talvena suomalaistähti on voinut keskittyä mielestään tärkeimpiin asioihin, eli auton kehittämiseen ja pian testaamiseen radalla. F1-tähti on kokenut valmistautuneensa aiempaa paremmin tulevaan kauteen.

– Nyt olen voinut keskittyä asioihin, joilla on oikeasti väliä. Esimerkiksi siihen, että olen oikeasti nopea radalla. Olen päässyt nyt todella työskentelemään tiimin kanssa, ja olemme analysoineet kaiken vuodesta 2017. Olemme käyneet läpi kaikki asiat, missä minun pitää vielä yrittää kehittyä, Bottas kertoi.

Bottas sai kaudelle mieluisen lopetuksen napattuaan voiton kauden päätöskisasta Abu Dhabissa. Kauden mittaan tapahtunut kehitys sai konkreettista todistusaineistoa, ja siitä oli henkisesti hyvä vaihtaa vapaalle.

– Viime vuosi päättyi Abu Dhabissa mukavaan tulokseen. Oli kiva lähteä lomalle siitä. Pystyin ottamaan paremmin etäisyyttä formuloihin kuin monena aiempana vuotena.

Autosport

@autosport
🗣️ @ValtteriBottas on the winter break, the 2018 Mercedes F1 car and the halo

📽️ The Flying Lap / Motorsport.tv