Katastrofaalisten viime kausien jälkeen McLaren rakentaa uutta nousuaan Renault-moottoreiden avulla. Vaihdos Hondasta ranskalaismerkin välineisiin näyttäisi miellyttävän ainakin tallin tähtikuski Fernando Alonsoa.

Alonso ajoi ensimmäiset kierrokset MCL33-autolla Barcelonassa. Talli suorittaaa tänään kuvauspäivän saadakseen alle kierroksia ja ajaakseen uutta kalustoaan sisään.

McLaren

@McLarenF1
Fernando fires up and heads down the pitlane. A proud moment for the team as our #MCL33 lays rubber for the first time. #BeBrave 🔊

Hondan surkeus kävi tallille hyvin selville jo viime kauden ensimetreillä. Tänä vuonna tilanne näyttäisi paremmalta, ainakin Alonson kehonkieltä tarkasteltaessa.

Alonso antoi tuoreet kommentit uudesta autostaan välittömästi ensikierrosten jälkeen. Espanjalainen oli yhtä hymyä kertoessaan tuntemuksiaan.

– Tämä on aina erityislaatuinen hetki. Auto tuntui hyvältä ja odotan innolla että pääsen ajamaan tällä kunnollisia kierroksia, Alonso kertoi leveästi hymyillen tallin Twitter-videolla.

Sekä Alonso että tallikaveri Stoffel Vandoorne ajavat molemmat noin 50 kilometriä filmiajoa, mutta pelkästä PR-kuvauksesta ei ole kyse.

– Testaamme, että kaikki ovat kunnossa ja onko auton suhteen tarvetta pienille hienosäädöille.

Kolmen vuoden taaperuuksen jälkeen Alonsolta löytyy luottoa vahvaan kauteen.

– Hyvät ajat ovat tulossa. Motivaatiomme on kunnossa ja olemme nyt vahvempia ja yhtenäisempiä kuin kertaakaan viime vuosien aikana.

McLaren

@McLarenF1
First reaction: Fernando shares his thoughts following his #MCL33 track debut. #BeBrave 😁🎤