Mercedeksen F1-tallin suomalaistähti Valtteri Bottas kertoi Motorsportille testanneensa kohuttua Halo-turvakaarta kokonaisen kisan ajan simulaattorissa. Suomalainen yllätti paljastamalla, ettei lopulta edes huomannut Haloa naamansa edessä.

Bottas sanoi tottuneensa kovaa kritiikkiä saaneeseen turvalaitteeseen varsin nopeasti. Nastolalainen uskoo fanien tottuvan siihen samoin ajan myötä.

– Olen tehnyt jo kisasimulaation Halon kanssa ja on pakko sanoa, etten edes huomannut sitä enää kisan aikana. Kunhan tottuu siihen, että se on siinä edessäsi. Fanitkin tottuvat siihen samalla tavalla varmasti, Bottas arvioi.

Mercedes-kuski myönsi, että turvakaari tuntui aluksi varsin oudolta hökötykseltä. Bottas näki kuitenkin alusta asti uuden keksinnön myönteiset puolet.

– Aluksi se näyttää todella erikoiselta ja uudelta. Se on jotain ihan erilaista. Monet ovat sanoneet, että se ei ole lainkaan kiva. Luulen kuitenkin, että ihmiset tottuvat siihen. Jos se estää yhdenkin loukkaantumisen, suuren tai pienen, on se hyvä laite.