Renaultin F1-johtaja Cyril Abiteboul uskoo ranskalaismerkin kykenevän nousemaan sarjan huipulle käytettävissä olevia resurssejaan optimoimalla, ei laajentamalla. Isojen poikien tuloksiin on tarkoitsu pystyä reippaasti pienemmin voimavaroin.

Ostettuaan konkurssikypsän Lotus-tallin itselleen joutui Renault rakentamaan koko projektinsa lähes alusta- Talousongelmiin ajautuneen edellisen tallin infrastruktuuri oli pahasti rappeutunut, minkä lisäksi palkanmaksuongelmat olivat vaikuttaneet tallin työntekijöiden määrään ja huippuosaajien joukkopakoon.

2016 sarjaan tehdastallina palannut Renault linjasi heti kyseessä olevan pitkäaikainen jälleenrakennusprosessi, ja tuloskäyrä onkin asetettu maltillisen toiveikkaaksi.

Talli osoitti ottaneensa viime kaudella jo mukavia harppauksia. Talli oli valmistajien sarjassa kuudes ja se oli paikoin keskikastin paras talli. Se ei kuitenkaan riitä tehdastiimille.

Autosportin mukaan talli palkkasi viime kaudella riveihinsä yli sata uutta työntekijää, ja hitaampaa väkimäärän kasvua on luvassa myös tänä vuonna. Abiteboulin mukaan kasvuprosessi ei tule kuitenkaan jatkumaan äärettömiin.

– Olen haastanut kaikki tallin jäsenet, itseni mukaan lukien, pystymään tekemään samaa tulosta huipputallien kanssa 85-prosenttisella resurssimäärällämme. Se koskee sekä budjettia että myös henkilökuntaa. Haluan tallimme pystyvän maksimoimaan tuloksensa ja näyttämään, ettei enemmän ole aina parempi. Tämä ei voi olla varustelukilpailua, Abiteboul toteaa Autosportille.