Renault on julistanut Red Bullin F1-tallille aikarajan, johon mennessä sen on päätettävä kauden 2019 moottoritoimittajansa. Red Bull on tiettävästi harkinnut Hondaan vaihtamista, mutta ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstään asian suhteen.

Energiajuomajätin F1-operaation on tehtävä haastava päätös. Konekontrahti Renaultin kanssa vanhenee alkavan kauden jälkeen, ja ranskalaiset kärttävät jatkosopimusta.

Motorsportin tietojen mukaan Red Bull on kuitenkin harkinnut myös yhteistyötä Hondan kanssa. Sisartalli Toro Rosso vaihtoi japanilaisten koneistoon täksi kaudeksi, joten Red Bull pääsee seuraamaan luotettavuusongelmista kärsineen valmistajan uutta nousuyritystä läheltä.

Renault ei kuitenkaan aio odotella pitkäaikaista yhteistyökumppaniaan ikuisuuksia. Johtomies Cyril Abiteboul on asettanut nyt Red Bullille viimeisen aikarajan, johon mennessä päätös konetoimittajasta on tehtävä.

– Emme aio roikkua tässä vain ikuisuuksia. Tiedän, mitä Christian [Horner, Red Bullin tallipäällikkö] tarkoittaa kun hän puhuu vaihtoehdoistaan. Se on totta, heillä on muitakin vaihtoehtoja. Yksi asia on selvää, ja se on suunnittelu. Päätökselle on oltava jokin aikaraja. Mielestäni asiaan pitää saada jokin selvyys ennen toukokuun loppua, Abiteboul valotti Motorsportille.

Lähde: Motorsport