Formula E:n mestaruudesta tällä kaudella haastava Felix Rosenqvist luottaa siihen, että menestys sähköformuloissa avaa oven autourheilun kuninkuusluokkaan F1:een. Ruotsalaiskuski on päättänyt puskea vaikka väkisin sisään sarjaan kisanäyttöjensä kautta.

26-vuotias tähtikuski on Formula E:n MM-kamppailussa toisena. Hänen edellään on vain entinen F1-kuski Jean-Eric Vergne.

Rosenqvistin tavoite on selvä. Hänen mielestään sähköformulat ovat juuri nyt paras näyteikkuna avorenkaisten kärkikarkeloihin.

– Olen tehnyt sen varsin selväksi, että tämä sarja on se, missä haluan olla. Kaikki parhaat kuskit, jotka eivät ole vielä F1:ssä ovat täällä. Mielestäni tämä on paras mahdollisuuteni päästä sarjaan. Jos päihitän kovimmat kaverit täällä, sen pitäisi riittää, ruotsalainen latasi Autosportin haastattelussa.

Ruotsalainen ei halua luopua unelmastaan. Rosenqvist aikoo ladata kaikkensa tämän kauden MM-taistoon ja nostaa itsensä suuriin parrasvaloihin.

– Tämä on urapolkuni. Olen havainnut tämän olevan paras paikka hakea nousua formuloihin DTM:n tai Indycarin sijaan. Olisin vielä tarpeeksi nuori menemään F1:een, jos mahdollisuus tulee. En aio luovuttaa.