Fernando Alonso on ajanut formuloita jo pitkään. Viime aikoina mies on ollut varsin kiinnostunut myös muista kilpasarjoista, kuten kestävyysautoilun MM-sarjasta WEC:stä. Espanjalaistähti vihjaili tuoreessa haastattelussa, että voisi siirtyä F1-uran jälkeen kokonaan kestävyyskilpailuihin.

McLarenin tähtikuskin on huhuttu pohtivan jo menestyksekkään formulauransa päättämistä lähivuosina. Espanjalainen on intoillut kestävyyskisoista, ja tänä vuonna mies ottaakin ensi kertaa osaa Le Mansin perinteikkäisiin 24 tunnin ajoihin.

Vaikka Alonso ei olekaan vahvistanut virallisesti mitään tulevaisuuden uraliikkeittään, ei vaihto WEC:hen olisi lainkaan yllättävä veto. Alonso ajaa Toyotan riveissä kaudella 2018-2019 kaikki kestävyyssarjan kilpailut.

Sitä vain pitää sarjan kilpailusta ja nauttii ajamisesta. WEC tarjoaa minulle sitä. Siellä on vähemmän kisoja. Saat elämäsi takaisin, mutta pääset yhä nauttimaan kilpailemisesta.

Le Mansiin valmistautumisen lisäksi Alonso ajaa myös jokaisen F1:n osakilpailun. Niin rankka kisakalenteri tuntuisi raskaalta varmasti kenelle tahansa. F1-konkari myönsikin pohtineensa asiaa tosissaan.

– F1:n vaatima valmistautumisen ja omistautumisen määrä on aivan valtava. Useiden vuosien jälkeen alkaa huomata, ettei se ole mahdollista loputtomiin, Alonso pohti espanjalaisen AS-lehden haastattelussa.

Alonso painotti kuitenkin sitä, että kiinnostus WEC:tä kohtaan löytyi enemmänkin sattumalta kuin tietoisesti.

– Se ei ollut niinkään tietoinen päätös. Enemmän siinä oli kyse siitä, että löysin autourheilusta jotain, mitä en ole kokenut pitkään aikaan. Sitä vain pitää sarjan kilpailusta ja nauttii ajamisesta. WEC tarjoaa minulle sitä. Siellä on vähemmän kisoja. Saat osaltaan elämäsi takaisin, mutta pääset yhä nauttimaan kilpailemisesta, Alonso paljasti.