Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei halua tuudittautua F1:n kärkitallin aseman turvallisuuden tunteeseen edes toistuvien mestaruuksien keskellä. Saksalaistalli tietää, että McLarenin ja Renaultin kaltaiset kunnianhimoiset haastajat voivat uhata heitä jo ensi kaudella.

Hondan katastrofikoneista eroon päässyt McLaren on täynnä uutta intoa ja itseluottamusta. Pitkään F1-ohjelmaansa rakentanut Renault on myös vahvistanut hiljalleen asemiaan.

Mercedes tiedostaa ensi kauden voimasuhteet. Kovimpien haastajien Ferrarin ja Red Bullin lisäksi brittiläiset ja ranskalaiset nousukkaat on otettava entistä vakavammin.

– Tämä on moottoriurheilun kärkiluokka. Meidän on kunnioitettava kaikkia talleja ja heidän huippukuljettajiaan. Me haastamme Ferrarin, Red Bullin, McLarenin ja Renaultin. Meidän on otettava heidät kaikki vakavasti. Nämä kaverit kilpailevat tosissaan mestaruudesta ja he voivat yllättää meidät, Wolff arvioi Motorsportille.

Wolffin mukaan ylimielisyyteen ei ole varaa edes vankan dynastian huipulla. Mestaruuden puolustaminen vaatii ahkeraa työtä ruohonjuuritasolla.

– Haluamme pysyä nöyrinä. Odotamme kovaa kilpailua kaikkien näiden tallien kanssa. Jos saamme palaset loksahtamaan paikalleen kuten viime vuonna, voitamme kisoja. Jos voitamme kisoja, voimme puolustaa mestaruutta. Jos emme voita, emme olleet tarpeeksi hyviä.